Nuorisotutkimuksen etiikkaa

17.03.2016

Nuorisotutkimuksen etiikkaa

suomi

Lasten ja nuorten tutkimuksen etiikan muuttuvat kentät

pe 27.5.2016, Helsinki, Tieteiden talo (Kirkkokatu 6), sali 104

Mitä lapsi- ja nuorisotutkimuksen tutkimuseettisellä kentällä tapahtuu tällä hetkellä? Miten tutkimuslupakäytäntöjen tiukentuminen ja eettisen ennakkoarvioinnin vakiintuminen ovat muuttaneet kenttää? Millaisia eettisiä kysymyksiä liittyy uusiin digitaalisiin menetelmiin ja aineistoihin? Entä vaikuttavatko talousleikkaukset myös tutkimuksen vapauteen ja eettiseen kestävyyteen? Ovatko lapsi- ja nuorisotutkimuksen edellytykset ja painopisteet muuttuneet?

Lasten ja nuorten tutkimuksen ajankohtaisista eettisistä kysymyksistä keskustelevat mm. Tutkimuseettisen neuvottelukunnan jäsen, akatemiatutkija Erika Löfström (Helsingin yliopisto), Nuorisotyön ja -tutkimuksen professori Päivi Honkatukia (Tampereen yliopisto), sosiaalityön tutkija, lehtori Johanna Hurtig (Lapin yliopisto) ja sosiaalisen median tutkija, lehtori Tiina Valkendorff (HUMAK).

Ohjelma koostuu plenary-luennoista sekä eri teemoihin keskittyvistä työpajoista, joissa osallistujilla on tilaisuus keskustella eri tutkimusalojen ja lähestymistapojen eettisistä kysymyksistä ja esitellä omaan tutkimukseensa liittyviä ongelmia ja havaintoja alan asiantuntijoiden johdolla.

Seminaarin järjestävät yhteistyössä Nuoriso- ja lapsuudentutkimuksen tutkimuseettinen toimikunta, Nuorisotutkimusseura ja Lapsuudentutkimuksen seura. Seminaari on osa Nuorisotutkimuksen avointa tutkijaseminaaria.

Ohjelma ja ilmoittautuminen