Video tutkimusetiikasta ja tohtoriopiskelijoiden kesäkoulukokemuksista julkaistu

26.05.2015

Video tutkimusetiikasta ja tohtoriopiskelijoiden kesäkoulukokemuksista julkaistu

suomi

Helsingin yliopisto on julkaissut videon “Research Integrity – Experiences from the LERU Doctoral Summer School 2014” YouTube -kanavallaan. Katso video: https://youtu.be/ggSrCCaDJ7M

League of European Research Universities (LERU) on Euroopan tutkimusyliopistojen liitto, johon kuuluu kaksikymmentäyksi Euroopan arvostetuinta yliopistoa, Helsingin yliopisto mukaan lukien.

Tutkimusetiikka on sekä kiinnostavaa että innostavaa! Tämä on viesti, jonka viidennen LERU-kesäkoulun opiskelijat ja järjestäjä välittävät tällä kesäkoulusta kertovalla videolla. Kesäkoulun teemana oli eettisyys tutkimuksessa ja tutkijan työssä: “Doing the Right Things Right – Research Integrity in a Complex Society” ja se toteutettiin Helsingin yliopistossa 14.-18.7.2014.

Video on tarkoitettu yliopistojen ja korkeakoulujen opettajille ja opiskelijoille. Sen tavoitteena on inspiroida tulevien LERU-kesäkoulujen mahdollisia osallistujia ja järjestäjiä sekä antaa ideoita tutkimusetiikan opetuksesta vastaaville suunnittelijoille ja opettajille. Myös tohtorikoulujen kehittämisestä vastaavat tahot voivat hyötyä videolla esitetyistä ideoista. Lisäksi kansainvälisistä ja monitieteisistä opinnoista kiinnostuneet opiskelijat, koulutussuunnittelijat, yliopisto- ja korkeakouluopettajat, ja teknologiaa opetuksessaan hyödyntävät opettajat voivat kiinnostua videolla esitetyistä ajatuksista.

Tällä videolla LERU-kesäkoulun osallistujat ja pääjärjestäjä pohtivat tutkimusetiikan tärkeyttä ja kesäkoulun merkitystä tutkimusetiikan ymmärtämiselle ja eettisen ajattelun soveltamiselle sekä kertovat kokemuksistaan oppimisympäristöstä. Kesäkoulussa toteutettiin mm. etiikkaklinikka sekä simuloitiin tutkimuseettisten linjausten neuvottelutilanne.

Lisätietoja:

Erika Löfström, FT, dosentti, akatemiatutkija

Yliopistopedagogiikan tutkimus- ja kehittämisyksikkö

Helsingin yliopisto

erika.lofstrom [at] helsinki.fi