Seuraa Etiikan päivää suorana verkossa 13.3.

12.03.2019

Seuraa Etiikan päivää suorana verkossa 13.3.

suomi

Etiikan päivä on vuosittain järjestettävä, tieteen eettisiä kysymyksiä käsittelevä seminaari, joka kokoaa yhteen kaikkien tieteenalojen edustajia. Seminaarin järjestävät kansalliset eettiset neuvottelukunnat.

Etiikan päivä järjestetään 13.3.2019 klo 12–16 Tieteiden talolla Helsingissä. Seminaarin teemana on tällä kertaa "eettinen ennakkoarviointi muutoksessa". Miten laki sosiaali- ja terveydenhuollon asiakastietojen toissijaisesta käytöstä (ns. toisiolaki) muuttaa lääketieteellisen tutkimuksen kenttää? Ja millainen on uusi ihmistieteiden eettisen ennakkoarvioinnin ohjeistus? Seminaarin koko ohjelma: www.etiikanpaiva.fi/2019

Tilaisuus on täynnä, mutta Etiikan päivää voi seurata suorana verkossa Tieteellisten seurain valtuuskunnan TiedeTV-kanavalla.

Videotallenne on katsottavissa 2vk:n ajan.

Keskusteluun voi osallistua Twitterissä aihetunnisteilla #etiikanpäivä ja #vastuullinentiede.

 

Etiikan päivän pääjärjestäjä on Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK) yhdessä muiden tutkimusetiikkaa ja vastuullista tiedettä edistävien neuvottelukuntien ja tiedeakatemioiden kanssa.

Lisätietoja: suunnittelija Terhi Tarkiainen, puh. 044 346 9990, Tiedonjulkistamisen neuvottelukunta (TJNK) ja Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK)

www.etiikanpaiva.fi