Avoin tiede tieteellisille seuroille -työryhmä on tuottanut tieteellisille seuroille suunnatun avoimen tieteen ohjeistuksen. Kommentoi luonnosta 8.11. mennessä.
Metsäkatoa Suomessa on pidetty historian ilmiönä. Kuitenkin Suomen metsäala pienenee edelleen, vuosien mittaan merkittävässä määrin. Mikä aiheuttaa nykyisen metsäkadon Suomessa? Uhkaako metsäkato hiilinielujamme?
Taide on ollut läsnä kulttuurihistorian tutkimuksessa pitkään niin tutkimuksen kohteena, tutkimusmenetelmänä kuin tutkimuksen inspiraationa. Millaisin keinoin kulttuurihistorian tutkimus tutkii ja luo taidetta?
Kuinka siirtymä avoimuuteen vaikuttaa tieteellisiin seuroihin? Kun painetun lehden rooli jäsenmaksun vastineena pienenee, pohtii osa seuroista uusia toimia sekä yleisöjä.
Huhtikuun 26. päivä Tiedeklubilla pohditaan, millaista lepakoiden ja ihmisten rinnakkaiselo on ihmisten muokkaamassa maailmassa. Lepakoiden elämästä ja sopeumista erilaisiin olosuhteisiin opitaan jatkuvasti uutta.
Työryhmää valmistelevassa kokouksessa AVOTT-kevättyöpajassa 23.3. keskusteltiin jatkuvuudesta, tuen tarpeen osa-alueista sekä avoimuuden ja jäsenyyden suhteesta.
Tieteellisten seurain valtuuskunnan julkaisema raportti valottaa, keitä kotimaisten ja kansainvälisten tieteellisten seurojen jäsenet ovat, sekä heidän syitään kuulua seuraan.