Keskustelusarja luontoon ja ympäristöön kohdistuvan tutkimuksen etiikasta

Vettä ja kuplia.
Alkaa
Loppuu

TENK järjestää elokuusta alkaen keskustelutilaisuuksien sarjan, jossa käsitellään teemoittain luontoon ja ympäristöön kohdistuvan tutkimuksen eettisiä kysymyksiä. Käsiteltävät teemat ovat akvaattiset ympäristöt, terrestriset ympäristöt, ilmasto ja avaruus, eläimet, sekä luontokulttuurit ja yhteiskunta.

Sarjan ensimmäisessä osassa 30.8.2024 käsitellään vesi- eli akvaattisiin ympäristöihin kohdistuvaa tutkimusta, jonka piiriin kuuluu esimerkiksi meriin, järviin, jokiin, pohjavesiin ja sedimentteihin liittyvä tutkimus.

Teams-etätapahtumana järjestettävä keskustelu on kaksikielinen: alustukset pidetään englanniksi, ja keskustelut käydään joustavasti suomeksi tai englanniksi.

Lisätietoa ja linkki ilmoittautumiseen päivitetään tälle sivulle!

Erityisesti tutkijoille suunnatun keskustelusarjan tavoitteena on selvittää, minkälaisia erityispiirteitä eri teemoilla on tutkimusetiikan näkökulmasta. Keskustelujen sisältöä hyödynnetään meneillään olevassa TENKin hankkeessa Luonnon- ja ympäristöntutkimuksen eettiset periaatteet ja ennakkoarviointiyhteistyö (LYTE). Hankkeen tavoitteena on laatia kansalliset eettiset periaatteet ja ennakkoarvioinnin malli luontoon ja ympäristöön kohdistuvalle tutkimukselle.

Lisätietoja: asiantuntija Veera Launis, puh. 044 4932 609, veera.launis(at)tenk.fi

 

Kuva: Sime Basioli, Unsplash

Osallistuminen
Verkossa
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK)