Luonnon ja ympäristön tutkimuksen etiikkaa

Kasvin taimi.
Alkaa
Loppuu
Tapahtumapaikka
Tieteiden talo

SAVE THE DATE: Tutkimuseettinen neuvottelukunta järjestää keskustelutilaisuuden Luonnon ja ympäristön tutkimuksen etiikkaa keskiviikkona 9.11.2022 klo 9-12.

Paikkana on Tieteiden talo, sali 104 (Kirkkokatu 6, Helsinki).

Tarvitaanko luontoon tai ympäristöön kohdistuvalle tutkimukselle kansalliset eettiset periaatteet ja eettisen ennakkoarvioinnin järjestelmä? Tervetuloa vaikuttamaan tutkimusetiikan tulevaisuuteen!

Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK) kartoittaa syksyllä 2022 eettisen ennakkoarvioinnin ja eettisten periaatteiden tarvetta ympäristö- ja luonnontieteissä. Ennakkoarvioinnin tarpeen taustalla vaikuttaa Euroopan unionin DNSH-periaate (do no significant harm), jonka nojalla luonnolle tai ympäristölle ei saa koitua merkittävää haittaa EU:n elpymis- ja palautumistukivälineen (RRF) rahoittamissa tutkimushankkeissa.

Keskustelutilaisuudessa esitellään TENKin selvitystyön alustavia tuloksia. Se on suunnattu ensisijaisesti ympäristö- ja luonnontieteen alojen tutkimushankkeiden johtajille, tutkijoille ja rahoittajille sekä tutkimusorganisaatioiden johdolle, tutkimusetiikan toimijoille ja alan tieteellisten seurojen edustajille.

Tilaisuuteen on mahdollista osallistua myös etäyhteyksin.

Ohjelma julkistetaan ja ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu lokakuussa.

Lisätietoa tilaisuudesta: asiantuntija Veera Launis, veera.launis@tenk.fi, puh. 044 493 2609

Lisätietoa tutkimuksen eettisestä ennakkoarvioinnista TENKin sivuilla

Osallistuminen
Paikan päällä
Verkossa
Tapahtuman teemat
Tapahtuman järjestäjä
Tutkimuseettinen neuvottelukunta (TENK)