Ilmoittaudu Etiikan päivä 2022 -seminaariin – teemana tutkimusetiikan kansainväliset ulottuvuudet

16.2.2022
Artikkelin kuvituskuva.

Etiikan päivä 2022 järjestetään virtuaalitapahtumana 15.3.2022. 

Etiikan päivä on tieteen eettisiä kysymyksiä monitieteisesti käsittelevä seminaari. Vuosittain järjestettävässä tapahtumassa syvennytään tällä kertaa tutkimusetiikan kansainvälisiin ulottuvuuksiin ja globaalin vastuun kysymyksiin. Ilmoittautuminen tapahtumaan on nyt auki verkkosivuillamme.

Vuoden 2022 seminaarissa kuullaan puheenvuoroja esimerkiksi tieteen vapaudesta, tutkijan sananvapaudesta ja ihmisoikeuksista, globaalin etelän tutkimuksesta sekä tekoälyn etiikasta. Lisäksi seminaarissa keskustellaan tutkimusetiikan kansainvälisistä kehityssuunnista ja odottamattomista käänteistä: millaisia tutkimuseettisiä kysymyksiä liittyy koronarokotteiden pikamatkaan? Entä minkälaisiin yllättäviin ja eettisesti hankaliin tilanteisiin tutkimustyössä voi törmätä ja mitä tehdä, kun tutkimus ei toteudu suunnitelmien mukaisesti? Etiikan päivän työpajoissa tarkastellaan rahoituksen hakemisen etiikkaa ja uudistuvaa Hyvä tieteellinen käytäntö ja sen loukkausepäilyjen käsitteleminen Suomessa (HTK) -ohjetta.

Etiikan päivä on asiantuntijaseminaari, joka tarjoaa tutkimusetiikan asiantuntijoille, tutkijoille ja tohtorikoulutettaville sekä kaikille tieteen parissa toimiville monialaisen katsauksen tutkimusetiikan ja -integriteetin ajankohtaisista aiheista.

Tutustu Etiikan päivän 2022 ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan 14.3.2022 klo 10.00 mennessä. Tapahtuma on maksuton.

Etiikan päivän ohjelmasta ja järjestelyistä vastaavat Tutkimuseettinen neuvottelukunta TENK, Geenitekniikan lautakunta GTLK, Suomen Tiedeakatemiat, Valtakunnallinen sosiaali- ja terveysalan eettinen neuvottelukunta ETENE, Valtakunnallinen lääketieteellinen tutkimuseettinen toimikunta Tukija ja Tieteellisiin ja opetustarkoituksiin käytettävien eläinten suojelun neuvottelukunta TOKES.

ILMOITTAUTUMINEN ETIIKAN PÄIVÄÄN ON PÄÄTTYNYT.

Lisätietoja:

Tutkimuseettinen neuvottelukunta: tenk(at)tenk.fi 

Meri Vainiomäki, tapahtumatuottaja, Etiikan päivä 2022: meri.vainiomaki(at)tsv.fi

Sinua saattaisi kiinnostaa myös