Keskustelutilaisuus luonnon- ja ympäristöalojen tutkimusetiikasta 9.11.2022

28.10.2022
""

Tarvitaanko luontoon tai ympäristöön kohdistuvalle tutkimukselle kansalliset eettiset periaatteet ja eettisen ennakkoarvioinnin järjestelmä? TENK tarjoaa mahdollisuuden vaikuttaa tutkimusetiikan tulevaisuuteen.

Keskustelutilaisuus liittyy TENKin syksyllä 2022 toteuttamaan tarvekartoitukseen, jossa selvitetään tutkimuseettisten ohjeiden tarvetta bio-, ympäristö-, luonnontieteiden ja tekniikan tutkimuksen aloilla Suomessa. Selvitystyön piiriin lasketaan tutkimus, joka kohdistuu ympäristöön, luontoon tai näiden osaan.

Tavoitteena on selvittää, minkälaisia em. alojen tutkimusetiikkaan liittyviä kysymyksiä ja tarpeita eri organisaatioissa työskentelevät asiantuntijat tunnistavat ja minkälaista kansallista koordinaatiotyötä alan yhteistyössä koetaan tarvittavan. Osana kartoitusta on toteutettu asiantuntijahaastatteluita sekä luonnon- ja ympäristöalojen tieteellisille seuroille osoitettu kysely.

Selvitystyön alustavia tuloksia esitellään keskustelutilaisuudessa. Tulosten pohjalta julkaistaan selvitys alkuvuodesta 2023.

Keskustelutilaisuus järjestetään 9.11. Tieteiden talolla Helsingissä. Tilaisuutta voi seurata myös etäyhteydellä, mutta keskusteluun voi osallistua ainoastaan paikan päällä. Ilmoittaudu tilaisuuteen 7.11. mennessä!

Tilaisuuden ohjelma ja linkki ilmoittautumiseen

Lisätietoa: asiantuntija Veera Launis, veera.launis@tenk.fi, puh. 044 493 2609
 

Sinua saattaisi kiinnostaa myös