TENKin opetusvideoiden kielivalikoima laajeni

9.3.2021
Piirretty hehkulamppu, joka palaa.

Opetuskäyttöön tarkoitettuja piirrosvideoita on käännetty uusille kielille. Videot ovat nyt saatavilla suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, ranskaksi ja venäjäksi.

Tutkimuseettisen neuvottelukunnan (TENK) tuottamat kaksi lyhyttä opetusvideota ovat aiemmin olleet saatavilla vain suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Jotta TENK voisi palvella paremmin Suomen kansainvälistyvän tutkijakunnan tarpeita, videoiden kielivalikoima on nyt kasvanut myös ranskalla ja venäjällä.

Ensimmäinen videoista käsittelee hyvää tieteellistä käytäntöä (HTK) ja toinen eettistä ennakkoarviointia ihmistieteissä.

Videot on tehnyt Linda Saukko-Rauta (Redanredan Oy).

Videot ovat katsottavissa Tieteellisten seurain valtuuskunnan Tiede-tv-kanavalla YouTubessa. Materiaali on lisensoitu CC BY 4.0. -lisenssillä.

Le code de Bonnes pratiquesdans les sciences

Katso HTK-video (ranskaksi): Le code de Bonnes pratiquesdans les sciences (siirryt YouTubeen)

Добросовестная практика научных исследований в Финляндии

Katso HTK-video (venäjäksi): Добросовестная практика научных исследований в Финляндии (siirryt YouTubeen)

Évaluation d’intégrité scientifique dans les sciences humaines

Katso eettisen ennakkoarvioinnin video (ranskaksi): Évaluation d’intégrité scientifique dans les sciences humaines (siirryt YouTubeen)

Предварительная этическая экспертиза в гуманитарных науках в Финляндии

Katso eettisen ennakkoarvioinnin video (venäjäksi) Предварительная этическая экспертиза в гуманитарных науках в Финляндии (siirryt YouTubeen)

Lue lisää:

Sinua saattaisi kiinnostaa myös